Palloliitto palkitsi Tapio Kauppisen respect-palkinnolla

7.2.2021

Tapio Kauppinen on ollut Riistaveden jalkapallon voimahahmo aina 1980-luvulta saakka. Yleisseuran, Riistaveden Urheilijoiden, riveissä jalkapalloili vuoteen 1987 saakka vain miesten joukkue. Samana vuonna ”Tapsa” perusti kaksi juniorijoukkuetta ja toimien molempien valmentajana. 

Kymmenen vuotta myöhemmin, vuonna 1997, oli aika perustaa Riistavedelle oma jalkapalloseura. Harjoitukset ilmoitettiin sen aikaisen tavan mukaan lehden urheilumuistioissa ja uuden seuran ilmoitukset haluttiin listan alkuun. Aakkosten ensimmäiset kirjaimet ja pelaajien mieltymys katolonialaisseuraan vaikuttivat seuran nimivalintaan ja AC Barca ry merkittiin T. Kauppisen toimesta yhdistysrekisteriin. Nykyisin AC Barca:ssa toimii 5 juniorijoukkuetta, ikämiesjoukkue sekä miesten edustusjoukkue. 

Viimeisten vuosien aikana Vartialan kotikenttää on ehostettu monin tavoin. Pukukopit, katsomo ja parkkipaikka on saatettu tasolle, jossa AC Barca:n on hyvä kehittää toimintaansa edelleen. Myös näissä hankkeissa puuhamiehenä on häärinyt tuttu mies, ”Kauppis Tapsa”.